D'Hoore wint BK bij de vrouwen

Jolien D'Hoore (27) is opnieuw Belgisch kampioen in het wielrennen. D'Hoore haalde het in de sprint van Lotte Kopecky en Kelly Druyts en mag zo voor de vierde keer in haar carrière de Belgische driekleur aantrekken.

De vrouwen kregen in Antwerpen een parcours voorgeschoteld van 102 kilometer. Van bij de start maakten de favorieten er een stevige koers van waarin het moeilijk was om weg te rijden. In de voorlaatste van zes ronden lukte het Nathalie Verschelden wel, maar op tien kilometer van de finish werd zijn opnieuw gegrepen.

In de laatste kilometers toonden de veldrijdsters zich. Ellen Van Looy hield het tempo goed hoog, maar ook nu raakte niemand weg. Een sprint van een uitgedund peloton zou dus beslissen over het BK bij de vrouwen. Daarin was Jolien D’Hoore zich oppermachtig. De renster van Wiggle High5 won met een fietslengte voorsprong op Lotte Kopecky, Kelly Druyts sprintte naar het brons.

Voor Jolien D’Hoore is het haar vierde nationale titel op de weg. Eerder won ze de Belgische driekleur al in 2012, 2014 en 2015. “Vorig jaar had ik het er toch wel moeilijk mee, vooral in de eerste koersen", vertelt ze aan VTM NIEUWS. "Ik ben heel blij dat ik hem terug kan tonen internationaal. Ik hoop nog een aantal overwinningen te behalen in de Belgische trui.”