Derwael: "Het is nog wat onwerkelijk"

De 17-jarige Nina Derwael kon gisteren de allereerste Belgische WK-medaille in het turnen verzilveren. Een prestatie waar ze zelf héél tevreden over is, zeker omdat ze toch met wat stress aan de start stond. “Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk.”

Onze landgenote schreef gisteren geschiedenis in het Canadese Montréal. Ze was al de eerste Belgische ooit die in een toestelfinale stond op een WK en nu neemt ze ook nog een bronzen medaille mee naar huis, net zoals een nieuw persoonlijk record. Voor Derwael is het dus een nieuw unicum na haar Europese titel in april. 

Een bijzondere ontlading, zo zegt ze zelf aan VTM NIEUWS. “Ik had redelijk veel stress, om niet te zeggen dat ik nog nooit zó veel stress heb gehad in mijn leven. Het was dan ook een hele opluchting toen ik mijn punten zag. Het is nog allemaal een beetje onwerkelijk.”

De turnster kan nu een beetje uitrusten en daarna moet ze terug naar de schoolbanken. "Ik kijk vooral uit naar eens een weekendje thuis, zodat ik ook wat tijd kan doorbrengen met mijn vriendinnen."

Lees meer: Nina Derwael pakt brons op WK Turnen