Courtois voor 6 jaar naar Real Madrid

De transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid is in kannen en kruiken. Chelsea had eerder op de dag met de Spanjaard Kepa zijn vervanger beet dus stond er niets nog een overgang van onze nationale nummer één naar de Koninklijke in de weg. Beide clubs communiceerden zopas de overgang, Courtois tekent voor zes jaar. Mateo Kovacic maakt voor één seizoen de omgekeerde beweging.

De deal is rond: Courtois wordt de eerste Belg in een Realshirt sinds wijlen Fernand Goyvaerts in 1967. Chelsea had eerder vandaag immers zijn vervanger beet. Tot voor het weekend was Chelsea niet van plan om de afkoopsom van 80 miljoen in Kepa’s contract te betalen. De Spanjaard was in januari, voor zijn contractverlenging, nog beschikbaar voor 20 miljoen euro. Maar de werkweigering van Courtois zorgde voor paniek, dus schoot Chelsea toch in gang. 

Huur Kovacic
Kepa reisde vandaag naar Londen. Alisson (van Roma naar Liverpool voor 73 miljoen) is na een handvol dagen duurste doelman ooit af. Real hielp ook een handje. Omdat het wist dat Chelsea nog op zoek was naar een middenvelder bood de Koninklijke Mateo Kovacic aan op huurbasis. Zo was er plots meer budget beschikbaar voor een keeper. Alles om Courtois snel in Madrid te krijgen.

Gisteren kwam bij Courtois ook een mail aan met de boodschap dat hij zich vandaag in Londen moet aanmelden voor een disciplinaire hoorzitting om zijn ongewettigde afwezigheid, nu al bijna drie dagen, uit te leggen. Niet meer dan de standaardprocedure - bij Chelsea rekende ze uiteindelijk niet meer op Courtois. Zo geschiedde, de transfer is dus eindelijk helemaal rond.