Cort Nielsen houdt De Gendt af in Parijs-Nice

De Deen Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Hij haalde het voor onze landgenoot Thomas De Gendt, die wel de bolletjestrui pakt. Kwiatkowski is de nieuwe leider.

Een kopgroep van dertien renners kleurde de rit, met daarbij Thomas De Gendt. De vluchters vonden elkaar en kregen al snel zes minuten van het peloton.

Bergtrui
In dat peloton namen Deceuninck - Quick-Step en Mitchelton - Scott het initiatief. De voorsprong slinkte, maar niet snel genoeg.

En dus zat de winnaar in de kopgroep, die inmiddels nog vier renners telde. Thomas De Gendt, Magnus Cort Nielsen, Giulio Ciccone en Alessandro De Marchi streden voor de zege.

In de slotkilometer demarreerde Cort Nielsen. Thomas De Gendt zette alles op alles om in het spoor van de Deen te komen, maar tevergeefs. Hij werd knap tweede. De Italiaan Ciccone vervolledigde het podium.   

Thomas De Gendt veroverde onderweg wel genoeg punten voor de bolletjestrui. 

Nieuwe leider
Zoals verwacht moest gele trui Dylan Groenewegen bergop afhaken. Michał Kwiatkowski is de nieuwe leider. Hij heeft vijf seconden voorsprong op Luis León Sánchez. Philippe Gilbert is derde op tien seconden.

Morgen staat er een individuele tijdrit op het programma. De renners moeten 25,5 kilometer afleggen tegen de klok.