Coach Roma ontslagen na uitschakeling in Champions League

AS Roma neemt afscheid van Eusebio Di Francesco. Het ontslag is het gevolg van de Europese uitschakeling van gisteren, tegen Porto. Di Francesco stond sinds juni 2017 aan het roer van de Romeinse club. 

AS Roma trok met veel ambitie naar Porto. In de heenmatch wonnen de Giallorssi met 2-1.

Kwalificatie voor de kwartfinales was een must, nadat de Romeinen vorig jaar de halve finale haalden en onder meer FC Barcelona uitschakelden. 

Verlies in Porto
Maar AS Roma verloor gisteren van Porto met 3-1 na verlengingen. Het kon maar één keer scoren, en dat vanop de penaltystip. 

Europa League
Ook in de competitie verloopt het moeizaam dit seizoen. De Romeinen staan momenteel op een vijfde plaats, die geeft recht op een ticket voor de Europa League. 

Vorig weekend vernederde stadsgenoot Lazio de ploeg van Di Francesco met 3-0. De nieuwe opdoffer in Porto bleek de druppel voor het clubbestuur. 

Claudio Ranieri
In de Italiaanse pers wordt Claudio Ranieri genoemd als opvolger. De Italiaanse coach werd vorige week ontslagen als coach van Fulham.

In zijn korte periode daar kon hij de club niet uit de degradatiezone houden. 

Ranieri heeft al een periode bij Roma achter de rug. De Italiaan coachte de ploeg in 2010 naar een knappe tweede plek in het klassement.