Chadli nu ook officieel van Anderlecht, hij slaagde voor medische testen

De transfer van Nacer Chadli (30) naar Anderlecht is officieel. De Rode Duivel kwam deze ochtend met een bestelwagen aan op Neerpede, waar de laatste details werden afgerond. Chadli komt over van AS Monaco, het gaat om een huur voor één seizoen zonder aankoopoptie. 

(Lees verder onder de video)

Daar is hij, Nacer Chadli. Nadat hij gisteren werd gespot in Brussel, is de nieuwe aanwinst van Anderlecht deze ochtend met een bestelwagen aangekomen op Neerpede. Daar werden de laatste details afgerond, waarna de deal werd geofficialiseerd. Chadli wil in Brussel opnieuw toegroeien naar zijn beste niveau, om zo zijn EK-selectie veilig te stellen. Bij paars-wit, dat de competitie met twee op negen begon, kan hij op de flank staan, maar ook als middenvelder spelen. 

Als tiener vertrok Chadli vanuit de jeugd van Standard naar Nederland, waar hij via AGOVV en FC Twente snel naam maakte. Daarna ging het naar de Premier League, met een succesvolle passage bij Tottenham. Toen hij daar vertrok naar West Brom ging het bergaf, ook bij zijn laatste club AS Monaco kwam hij te weinig in het stuk voor.  

Anderlecht maakt daar nu handig gebruik van. Het huurt Chadli voor één seizoen zonder aankoopoptie van de Fransen. Meer dan een maand geleden had Vincent Kompany Chadli al eens gepolst. Met de 56-voudige Rode Duivel (zes goals, waarvan die tegen Japan op het WK de wereld rondging) haalt RSCA alles binnen wat het nodig heeft: ervaring, polyvalentie, maar vooral kwaliteit.

Bekijk ook: