Cardona twee speeldagen geschorst, Cercle weigert

Irvin Cardona wordt vervolgd voor het vlagincident in Jan Breydel na de Brugse derby. De Franse aanvaller krijgt van het Bondsparket een schorsing van twee speeldagen en een boete van 2.000 euro. Cercle gaat niet akkoord met het strafvoorstel. 

Cardona bezorgde Cercle een 2-2 gelijkspel tegen de stadsrivaal. Na het laatste fluitsignaal liep de aanvaller met de vlag van Cercle naar de middenstip. Brandon Mechele en Dion Cools reageerden hierop waardoor de poppen aan het dansen gingen.

Twee wedstrijden
Scheidsrechter Lawrence Visser vermeldde het incident in zijn wedstrijdverslag, waardoor het Bondsparket besliste om Cardona te schorsen. Bondsprocureur Kris Wagner stelde een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 2.000 euro voor als minnelijke schikking. 

In beroep
Cercle Brugge gaat echter niet akkoord met het voorstel, waardoor zij zich op dinsdag 26 februari mogen verantwoorden voor de Geschillencommissie. 

Cardona scoorde in de 65ste minuut de 2-2 waardoor Cercle een punt pakte tegen de stadsrivaal. De huurling van AS Monaco scoorde dit seizoen al vijf keer voor groen-zwart.