Cant: "Eindelijk wereldkampioen"

Na twee bronzen WK-medailles en één zilveren heeft Sanne Cant eindelijk die felbegeerde regenboogtrui te pakken. “Eindelijk. Dit is ongelooflijk”, reageerde ze dan ook opgelucht na de winst op het WK veldrijden in Bieles.

Cant leek lange tijd op weg naar de zilveren medaille en geloofde zelf niet meer in goud. “Ik had het in de voorlaatste ronde niet meer zien aankomen. Ik schoof weg vanachter en mijn schoen schoot los. Ik dacht dat het over was, tot ik Marianne aan de kant zag staan met kettingproblemen.”

Onze landgenote vocht uiteindelijk nog een pittig duel uit met de Nederlandse Marianne Vos. “Ik ben er terug in beginnen geloven, maar als je dan de laatste rechte lijn ingaat en ziet dat je moet sprinten tegen een van de meest explosieve rensters van het peloton, dan denk je: ‘Het zal toch niet waar zijn.’ Maar het was gelukkig niet waar.”

"Trui verdient streepje meer”
Sanne Cant klopt zo een van de grootste kampioenen uit het vrouwenwielrennen en pakt eindelijk die wereldtitel. “Ik denk dat mijn kampioenentrui een streepke meer verdient nu. We zijn al enorm lang naar dit aan het werken. Christoph (Roodhooft – haar ploegleider) was een van de eerste die talent zag in mij en die mij in de ploeg nam negen jaar geleden. We werken al zo lang samen en duwen het vrouwenveldrijden samen naar de top van de berg. Het is echt ongelooflijk dat dit lukt. Het is geschiedenis schrijven.”

Heel trotse papa Cant
De wereldtitel van Sanne Cant leidde tot een enorme ontlading bij haar familie. “Het is niet te beschrijven”, reageert een trotse papa Cant. “Ik zou kunnen huilen, maar ik moet lachen. Het lijkt niet te begrijpen, maar het gaat echt zo zijn. Ik kan niet wachten tot ik die trui rond haar lichaam zie. Hier hebben we jaren op gewacht.”