Brugge bereidt zich voor op titelfeest

Pinkstermaandag zal, net zoals twee jaar geleden, opnieuw de datum zijn voor de titelviering van Club Brugge. De stad Brugge staat die dag helemaal in het teken van de nieuwe landskampioen. Ook deze keer kiest Club voor een open busrit met de Markt als eindpunt. Daar zullen heel wat festiviteiten plaatsvinden.

De supporters van Club Brugge kunnen zich vanaf 15 uur verwachten aan een tal van feestelijkheden op de Markt in Brugge. Daar zullen muziekgroepen zorgen voor de sfeer, de stad voorziet ook een groot scherm en een podium. Op hetzelfde moment vertrekken twee open bussen, gevolgd door merchandisingwagens, van aan het Jan Breydelstadion onder politiebegeleiding naar de binnenstad.

De karavaan wordt rond 15u45 verwacht op ’t Zand, een kwartier later zou de stoet moeten aankomen op de Markt. Drankstandjes zijn eveneens voorzien. De stad heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo is het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden, grote delen van de stad zullen verkeersvrij gemaakt worden en tenslotte worden er ook mobiele fietsstallingen voorzien.

De vijftiende landstitel zal dus op een gelijkaardige manier gevierd worden als de vorige, twee jaar geleden. Ook toen werd Club Brugge in een open bus op de Markt ontvangen door hun supporters. Er zakten die dag heel wat Clubfans af naar Brugge en die zorgden voor een unieke en opperbeste sfeer.