Bölöni (Antwerp) en Kaya (Mechelen) verhoord door commissie Pro League

Trainer László Bölöni (Antwerp) en middenvelder Onur Kaya (KV Mechelen) werden gisteren verhoord door de ad-hoccommissie van de Pro League. Die commissie waakt over het respect voor de wedstrijdleiding. Hun straffen worden maandag bekend gemaakt.

Kaya wordt verhoord omwille van zijn uitspraak tegen scheidsrechter Nicolas Laforge. In de halve finale van de Croky Cup op Union (1-2) kreeg hij een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de finale.

Kaya verweet Laforge ‘een gebrek aan empathie’. Bovendien zei hij dat Mechelen sinds het uitbreken van het voetbalschandaal vaker negatief beoordeeld wordt door de arbitrage.

Ook ongenoegen over VAR
Bölöni moet zich verantwoorden omdat hij scheidsrechter Wim Smet beschuldigde in de match Antwerp-Standard (1-1), wegens de rode kaart voor zijn speler Didier Lamkel Zé.

Hij sprak ook zijn ongenoegen uit over de videoref (VAR): de 0-1 van Standard-speler Maxime Lestienne werd na diens tussenkomst goedgekeurd, hoewel de lijnrechter gevlagd had.  

Driekoppige commissie
De commissie die zich over de zaken buigt, bestaat uit ex-trainer Ariël Jacobs, ex-speler Gonzague Vandooren en ex-scheidsrechter Alexis Ponnet.

Zij moeten nu oordelen of de uitspraken ongepast of denigregrend waren voor de wedstrijdleiding. Bölöni en Kaya riskeren beiden een boete van 5.000 euro.

Foto: archief