Boete voor Standard en Anderlecht na incidentrijke 'Clasico'

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht en Standard veroordeeld tot een geldboete na de 'Clasico' eerder deze maand. De Brusselaars kregen een boete van 3.000 euro opgelegd, de Rouches moeten 2.500 euro ophoesten.

De topper tussen Standard en Anderlecht moest enkele minuten later dan gepland van start gaan omdat het zicht van de spelers beperkt was. De supporters van Anderlecht hadden voor de aftrap met rookbommen en vuurpijlen gegooid.

Ook tijdens de match bleven de supporters van paars-wit pyrotechnisch materiaal afsteken. Het Bondsparket eiste oorspronkelijk een boete van 4.000 euro, maar het bleef bij 3.000 euro. 

Tweede boete Standard
Ook de Standard-supporters lieten zich gelden. Tijdens de opwarming al gooiden ze met bierbekers en bommetjes richting Anderlecht-doelman Didillon. Na de afgekeurde goal van Mehdi Carcela werden opnieuw allerlei dingen op het veld gegooid door de thuisaanhang.

De Rouches kregen een boete van 2.500 euro. Vorige week werd Standard ook al veroordeeld tot een boete van 5.500 euro, wegens de “puta Anderlecht” spreekkoren van Christian Luyindama.

Standard won de 'Clasico' met 2-1.