Betsema: “Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om vals te spelen”

Denise Betsema is erg geschrokken van het bericht van de UCI, zegt de Nederlandse op sociale media. De veldrijdster testte eind januari na een Wereldbekerwedstrijd positief op anabole steroïden. Betsema behaalde afgelopen seizoen maar liefst vijftien overwinningen.

"Wat een nachtmerrie is dit. Ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het hele jaar nooit positief getest", schrijft Betsema. "We zijn echt verbijsterd en in shock. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met hart en ziel bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond.”

“Geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan dacht om vals te spelen en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook heel veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo’n hekel aan heb."

Betsema, die afgelopen seizoen liefst vijftien overwinningen behaalde in het veldrijden, weet niet waar de positieve test vandaan komt. "Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet."

“Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren."