Belgische triatlonploeg pakt brons op EK in Glasgow

De Belgische triatlonploeg heeft brons veroverd in de gemengde aflossing op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow. Het goud ging naar Frankrijk, dat aangevoerd werd door kersvers Europees kampioen Pierre Le Corre. Zwitserland pakte het zilver.

Voor de Belgen kwam er vanmiddag goed nieuws, want Marten Van Riel besliste ondanks een lichte voetkwetsuur toch deel te nemen.

Naast de bronzenmedaillewinnaar uit de individuele competitie namen voor ons land ook Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy deel aan de gemengde competitie, met op het menu 300 meter zwemmen, 6,7 kilometer fietsen en 1.500 meter lopen.

Van Riel kwam in derde positie over de finishlijn, op 22 seconden van de Fransman Dorian Coninx. Zwitserland finishte als tweede op 11 seconden van de winnaars in deze gemengde competitie, die over twee jaar in Tokio voor het eerst op het olympisch programma staat.

Voor Belgiƫ was het al de zestiende medaille op deze Europese kampioenschappen, die gehouden worden in Glasgow en Berlijn.