Belgische boksfederatie dient klacht in na controversiële titelkamp Delfine Persoon

De Belgische boksfederatie heeft een klacht ingediend na de controversiële kamp tussen Delfine Persoon en de Ierse Katie Taylor. Persoon verloor de kamp nipt op punten terwijl volgens velen Persoon had moeten winnen.

In een brief laat de Belgische boksfederatie weten dat ze zich niet neerleggen bij de uitslag van de match: "Het resultaat van de kamp voelde fout en schandalig aan, schandelijk in professionele kringen en in alle media ter wereld."

"We vinden dat respect, eerlijkheid en fairplay een grote rol spelen in onze sport. We vragen eerlijkheid van onze atleten en onze omgeving en we hopen dat we dat ook terugkrijgen." Aldus de boksfederatie.

Delfine Persoon verloor zaterdag de belangrijkste kamp van haar carrière. In de Madison Square Garden van New York moest de 34-jarige West-Vlaamse nipt op punten de duimen leggen voor de Ierse Katie Taylor. Twee kamprechters gaven Taylor met 96-94 licht het voordeel, de derde had een 95-95 draw gezien.

De 32-jarige Taylor is nu de onbetwistbare nummer een van de wereld bij de lichtgewichten (-61,235 kg). De titels bij de WBA, WBO en IBF had ze al in handen, die van de WBC neemt ze over van Persoon.

Persoon leed haar tweede nederlaag, de eerst dateerde van 2010. Daar staan 43 zeges, waarvan 18 met KO, tegenover. De wereldtitel bij de WBC had ze sinds april 2014 in handen. Zaterdag zette ze die voor de tiende keer op het spel. Taylor blijft in 14 profkampen ongeslagen, 6 keer won ze met KO.

Bekijk ook: