België staat opnieuw in finale Davis Cup

België staat opnieuw in de finale van de Davis Cup. Een sterke Steve Darcis bezorgde ons land het beslissende punt tegen Australië. Voor België is het de tweede finale in drie jaar tijd, de derde in totaal. Tegenstander deze keer is Frankrijk.

België keek na twee dagen tegen een 1-2-achterstand aan en moest zo de laatste twee wedstrijden winnen om zich te plaatsen voor de finale. David Goffin (ATP 12) gaf eerst het goede voorbeeld. Onze landgenoot versloeg Nick Kyrgios (ATP 20) in vier spannende sets (6/7, 6/4, 6/4 en 6/4).

Tot slot was het aan Steve Darcis (ATP 77) om België het beslissende punt te bezorgen. Monsieur Coupe Davis haalde opnieuw het beste in zichzelf naar boven en zette Jordan Thompson (ATP 70) opzij. Na twee uur en 23 minuten stond het 6/4, 7/5 en 6/2 en pakte België haar ticket voor de finale van de Davis Cup. De derde keer al in de geschiedenis.

Twee jaar geleden stond ons land ook in de finale. Daarin was het Groot-Brittannië van Andy Murray een maatje te sterk, net zoals in 1904. Eind november neemt België het in de Davis Cupfinale op tegen Frankrijk. De Fransen plaatsten zich ten koste van Servië.