Antwerpse derby eindigt onbeslist

Beerschot-Wilrijk en Antwerp hebben gelijkgespeeld in play-off 2. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Antwerp domineerde de eerste helft van de wedstrijd en kreeg de grootste kansen. Nadien kwam Beerschot dichtbij de openingsgoal, maar scoren lukte voor beiden niet. Beerschot-Wilrijk blijft zo laatste in de stand van play-off 2B, Antwerp behoudt de derde plaats.

Aan inzet was er geen gebrek in de eerste helft. Antwerp nam onmiddellijk de touwtjes in handen in de Antwerpse derby. De Great Old kwam dichtbij de openingstreffer, na een afgeweken schot van Haeremans op een vrije trap. Böloni zijn manschappen bleven druk zetten, dankzij het fenomenale duo Ivo Rodrigues-Joaquin Ardaiz. Beerschot Wilrijk-doelman Romo was meermaals goed op post. De ploeg uit ’t Kiel kon maar één keer gevaarlijk zijn na een schot van Messoudi.

De tweede helft  verliep net zoals de eerste, veel inzet maar weinig kansen. De ploeg van coach Marc Brys was beter uit de kleedkamer gekomen. Losada en Van Hyfte schoten hoog over, vooraleer De Jonghe net niet het leer tegen de netten kon jagen. De Jonghe kwam het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot miste net het kader. Het gevaar van Antwerp kwam vooral via Ardaiz, maar zijn schot hobbelt naast het doel. In slotfase greep Beerscbot Wilrijk net naast de overwinning, na een schot van invaller Abaz.