AA Gent bereikt akkoord met supportersfederatie over tickets bekerfinale

AA Gent is tot een akkoord gekomen over de verdeling van de tickets van de bekerfinale tegen KV Mechelen. Hierdoor zullen de 17.200 abonnees van de reguliere competitie zeker een ticket voor de finale kunnen kopen. Ook voor de resterende tickets werd een akkoord gevonden. 

Er was de voorbije dagen heel wat ontevredenheid bij de Gentse supporters over de regeling van de tickets voor de bekerfinale.

Vooral de regeling dat "de trouwste supporters" voorrang zouden krijgen, kon op heel wat onbegrip rekenen. Het ging dan over supporters die zowel een abonnement voor de reguliere competitie als voor de play-offs nemen, terwijl AA Gent lang nog niet zeker is van Play-Off 1. 

Abonnement play-offs
De Buffalo's koppelen de verkoop van de tickets nu los van de abonnementen voor de play-offs, waardoor de 17.200 abonnees van de reguliere competitie gegarandeerd een ticket zullen kunnen kopen voor de finale.

Op de resterende 2.800 tickets zullen de "vaste stakeholders" (spelers, trainers, de Foundation, de AA Gent Ladies en commerciële partners) voorrang krijgen.

De club verwacht dat er nog een duizendtal tickets zullen overblijven. Hiervan is 70 procent voorbehouden voor de supportersclubs, dat betekent dat er slechts zo'n 300 tickets in vrije verkoop zullen gaan.

Einde van de heisa
"Het is een aartsmoeilijke, zoniet quasi onmogelijke oefening om iedereen tevreden te stellen", slaat AA Gent mea culpa, dat toegeeft dat de aanpak beter kon.

"Er worden keuzes gemaakt die onvermijdelijk de ene of andere groep supporters of partners zullen ontgoochelen. Daarbij zijn fouten gemaakt", aldus blauw-wit.

"Wij hopen echter met deze regeling de heisa definitief te kunnen begraven zodat we eensgezind naar de zeer belangrijke laatste vier wedstrijden van het seizoen en de bekerfinale kunnen toeleven", besluit AA Gent, dat het op 1 mei in het Koning Boudewijnstadion opneemt tegen KV Mechelen.