Lewis Hamilton wint GP in eigen land

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag de Britse GP op het circuit van Silverstone op zijn naam geschreven. Voor de 29-jarige Engelsman is het na 2008 de tweede zege voor eigen publiek. De Fin Valtteri Bottas (Williams) werd tweede, de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) derde.

De negende Grand Prix van het seizoen verliep bijzonder tumultueus. Al in de eerste ronde ging Kimi Räikkönen in zijn ferrari van de baan. Toen hij opnieuw het circuit opreed verloor hij de controle over het stuur en knalde hard tegen een muur aan, waardoor zijn bolide tot een wrak herschapen werd. Räikkönen zelf kwam ongeschonden uit de crash. De race werd ruim een halfuur stilgelegd.

Bij de herstart nam Rosberg de leiding, met ploegmaat Hamilton in zijn zog. Intussen deden Valtteri Bottas en Fernando Alonso (Ferrari) een knappe remonte vanuit de staart van de race richting de top vijf. Alonso zakte door een tijdstraf wel nog een plaats terug. WK-leider Iets over halfweg koers sloeg het noodlot toe voor leider Rosberg, die moest opgeven met problemen aan zijn versnellingsbak. Hamilton nam de koppositie over en gaf die niet meer uit handen. In de stand nadert Hamilton nu tot op 4 punten van leider Rosberg.