Duivels keren maandag terug

De Rode Duivels komen maandag in de loop van de namiddag aan in België. Na hun uitschakeling tegen Argentinië gisteren, vertrekt onze nationale ploeg vanavond met een speciale vlucht van Brussels Airlines naar België. Aan boord: spelers, staf, leden van de voetbalbond en een groot deel van de Belgische pers. Om te vermijden dat er veel supporters naar Zaventem komen wordt op vraag van de luchthaven geen exact aankomstuur bekendgemaakt

In de nacht van zondag op maandag rond 1u45 Belgische tijd (20u45 in Brazilië) zullen de Rode Duivels in Sao Paulo opstijgen. Na een tussenlanding in Senegal komt de SN2014-vlucht van Brussels Airlines na ongeveer 14 uur vliegen aan op Zaventem.

Geen festiviteiten in Brussel?

Daar zijn alvast geen festiviteiten gepland, maar er zijn nog steeds verschillende opties om de terugkomst van de nationale ploeg te vieren. Zo maakte de stad Brussel eerder al bekend dat het de Rode Duivels bij terugkeer zou ontvangen op het stadhuis en er een defilé in de straten van Brussel zou komen.

Bondscoach Marc Wilmots liet echter meteen na de uitschakeling weten daar niet mee akkoord te zijn. “We zijn nog geen kampioen. Ik wil dan ook geen parade door Brussel. En de spelers ook niet, denk ik.” Er wordt nu bekeken hoe de Rode Duivels hun fans wel kunnen bedanken voor de steun.