Cavendish verlaat Tour na dag 1

De Brit Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick.Step) zijn Ronde van Frankrijk is afgelopen na dag 1. Gisteren veroorzaakte hij zelf een zware valpartij, waarbij hij zwaar op zijn schouder viel. De ploeg wilde nog afwachten tot voor de start van de rit, maar na een rusteloze nacht heeft hij nog te veel last van zijn schouder. 

Volgens het medisch bulletin van de Tour liep de Manx Express bij de val onder andere meerdere scheurtjes op in de ligamenten van zijn rechterschouder.

'Cav' kwam ten val toen hij in de massasprint iets te hevig voorbij de Australiër Simon Gerrans probeerde te rijden. De Brit bleef lange tijd op de grond zitten, maar reed de rit uiteindelijk toch uit.

"De valpartij in de massasprint was mijn fout en ik wil me dan ook persoonlijk gaan verontschuldigen bij Simon Gerrans", gaf de 29-jarige spurtbom zijn fout achteraf toe.

"Ik probeerde in volle sprint een gat te vinden, maar dat kwam er eigenlijk niet. Ik voelde me enorm sterk en dankzij het goede werk van mijn ploegmaats bevond ik me in een goede positie om de sprint aan te gaan. Via deze weg wil ik me ook bij mijn supporters verontschuldigen voor mijn gedrag", klinkt het bij Cavendish, die in het verleden al 25 Tourritten op zijn naam schreef.