België verliest in kwartfinale

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het WK. In hun kwartfinale tegen Argentinië verloren ze met 1-0. Een vroeg doelpunt van spits Gonzalo Higuain deed de Belgen de das om. 

Argentinië deed na hun vroege goal in de 8ste minuut de wedstrijd op slot en gaf weinig kansen weg. Het leek de Belgen aan inspiratie te ontbreken. Verder dan enkele afstandsschoten en een kopbal van Fellaini kwamen de Belgen niet.  

Ook in de tweede helft konden weinig tot geen kansen creëren en de fut was er uit. Argentinië kwam er met een tegenstoot nog het gevaarlijkste uit. Alweer Higuain brak door, hij speelde de bal door de benen van Kompany en ging op doel af, maar besloot dan op de lat. Drie minuten voor tijd mocht Messi alleen op Courtois af, maar onze nationale doelman kon verhinderen dat de Argentijnse superster er 2-0 van maakte. In de 94ste minuut was er nog een grote kans voor Lukaku, maar die leidde net niet tot een doelpunt.

Na zeges tegen Algerije, Rusland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten is de kwartfinale is dus het eindstation voor België. De jonge ploeg mag het toernooi evenwel met opgeheven hoofd verlaten.