Brazilië haalt het van mak Colombia

Na Duitsland heeft ook gastland Brazilië zich weten te plaatsen voor de halve finales. De Brazilianen versloegen een matig Colombia met 2-1. Verdedigers Thiago Silva en David Luiz zorgden voor de doelpunten. De tegentreffer van James Rodriguez kwam te laat.

Bondscoach Felipe Scolari wijzigde zijn elftal op twee plaatsen. Dani Alves betaalde het gelag voor het matige spel dat de Brazilianen tot nog toe op de mat legden en werd naar de bank verwezen. AS Roma-verdediger Maicon was zijn vervanger. Op het middenveld kwam Paulinho in de ploeg, omdat Luiz Gustavo geschorst was.

Na amper zeven minuten stonden de netten al bol in Fortaleza. Bij een hoekschop van Neymar lette Sánchez niet goed op en de fel bekritiseerde Thiago Silva mocht vrijstaand binnenwerken. Meteen een forse tik voor de Colombianen, die Julio César slechts sporadisch konden bedreigen. Eén keer zoefde een schot van Cuadrado naast de kooi van de Braziliaanse goalie. De betere kansjes waren voor de Seleçao, maar David Ospina hield Hulk van zijn eerste WK-doelpunt en ook Oscar kon niet scoren. Beide ploegen kregen veel ruimte maar speelden counters niet goed uit. Een gretig Brazilië en een geschrokken Colombia gingen met een 1-0 ruststand de kleedkamer in.

In de tweede helft voetbalde Brazilië nog nauwelijks. De wedstrijd kabbelde naar een hoog saaiheidsgehalte verder, totdat David Luiz een vrije trap staalhard voorbij Ospina joeg. De buit leek binnen voor de Kanaries, totdat topschutter James Rodriguez op sublieme wijze Bacca alleen voor Julio César zette. De doelman haalde de voormalige topschutter van Club Brugge en de Jupiler Pro League onderuit en de bal ging terecht op de stip. Rodriguez dikte zijn doelpuntenaantal aan tot zes stuks en bracht terug spanning in de wedstrijd, maar Brazilië hield tot het eind stand.

Brazilië speelt dinsdag in Belo Horizonte de eerste halve finale tegen Duitsland. Dat is een heruitgave van de finale van het WK 2002.