Duitsland als eerste naar halve finales

Duitsland heeft zich als eerste voor de halve finales geplaatst. In de kwartfinale in Rio de Janeiro moest Frankrijk nipt het onderspit delven. Het werd 0-1.

Bondscoach Joachim Löw liet Mertesacker op de bank en verwees Lahm terug naar zijn oorspronkelijke positie. Op het middenveld kwam zo een plekje vrij voor Thomas Müller, die een rij achteruit schoof en voorin plaatsmaakte voor Miroslav Klose.

Na amper 12 minuten kwam de Mannschaft al op voorsprong. Mats Hummels kopte een vrije trap van Toni Kroos op z’n Fellainis achterwaarts binnen. Met twee doelpunten is de Dortmund-speler de best scorende verdediger op dit WK. Kroos leverde de assist voor beide goals.

Frankrijk kon aanvankelijk geen vuist maken tegen de stugge Duitsers. In de tweede helft verzuimde Duitsland om les Bleus de doodsteek te geven. Doelman Hugo Lloris hield invaller Schürlle van de beslissing. Het Franse slotverzet kwam er, maar Neuer hield een uitstekende kans van Benzema uit zijn doel. Duitsland had in de groepsfase meer moeite met Ghana en de Verenigde Staten dan met dit Frankrijk. 

De Duitsers nemen het in de halve finale in Belo Horizonte op tegen de winnaar uit Brazilië-Colombia.