Djokovic eerste finalist Wimbledon

De Serviër Novak Djokovic (ATP 2) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon. In zijn halve finale versloeg hij de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 13) in vier sets. Djokovic speelde niet zijn beste wedstrijd, maar stond er wel op de cruciale momenten en mag zondag voor de derde keer aantreden in de finale op het heilige gras in Londen.

Voor Grigor Dimitrov, die in de tribunes werd aangemoedigd door zijn vriendin Maria Sharapova, was het zijn eerste halve finale op een Grand Slam. Voor Djokovic was het al de zesde keer dat hij zich bij de laatste vier op Wimbledon had geschaard. Aan ervaring geen gebrek dus. In de eerste set had Nole genoeg aan een break om die met 6/4 binnen te halen. In de tweede set leek Djokovic opnieuw een goede op weg dankzij een vroege break, maar Dimitrov vocht terug en wist de tweede set met 6/3 te winnen. Beide heren maakten redelijk wat fouten, maar bleven wel hun eigen opslag winnen. Zo liep de derde set uit op een tiebreak die Djokovic overtuigend won. Ook de vierde set werd beslist in een tiebreak. Daarin kwam Dimitrov 6/2 voor en kreeg hij vier setballen, maar de druk werd hem te veel. Djokovic vocht terug in zijn gekende stijl en bij zijn tweede matchbal was het raak. De ervaring won zo van het jonge geweld. Na 3 uur en 2 minuten stond de 6-4, 3-6, 7-6 (7/2) en 7/6 (9/7) eindstand op het scorebord.

Zondag mag Djokovic proberen voor de tweede keer Wimbledon op zijn naam te schrijven. Hij won het toernooi eerder al in 2011. In de finale zal hij het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Milos Raonic. Ook hier een duel tussen “jong en oud”.