PSV laat doelman en spits vertrekken

Zowel de Poolse doelman Przemysław Tytoń en de Sloveense spits Tim Matavž verlaten PSV. De Eindhovenaars lenen hun reservedoelman voor één seizoen uit aan de Spaanse eersteklasser Elche, terwijl Tytoń definitief vertrekt: hij ondertekende een vijfjarig contract bij Augsburg.

Tytoń verruilde drie seizoenen geleden Roda JC voor een bankzittersstatuut in Eindhoven. De Poolse goalie gold als doublure van de Zweed Andreas Isaksson. Toen die naar het Turkse Kasımpaşa vertrok koos Dick Advocaat voor Boy Waterman als eerste doelman, waardoor Tytoń op de bank bleef. Het bekendste wapenfeit van Tytoń speelde zich af op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. In de openingswedstrijd viel hij in voor eerste doelman Wojciech Szczęsny, die een strafschopfout beging en daarvoor rood kreeg. Tytoń ontpopte zich tot held van de natie door de strafschop van Giorgos Karagounis te stoppen.

Tim Matavž speelde vier seizoenen voor Groningen alvorens naar het Philipsstadion te trekken. De Sloveen kreeg bij de lampenclub de doelpuntenmotor maar niet aan de praat en verzeilde eveneens op de bank. Hij maakte er geen geheim de Eredivisie te willen verlaten en speelt komend seizoen dus bij Bundesligaclub Augsburg.