Ryan: "Heb land in de steek gelaten"

Doelman Mathew Ryan piekert meer dan een week na zijn laatste wedstrijd met Australië op het WK nog over zijn prestaties in Brazilië. "Het voelt een beetje alsof ik mijn land in de steek heb gelaten", zo zei hij vrijdag op de website van The Daily Telegraph.

Vooral de 3-2 nederlaag tegen Nederland spookt nog door het hoofd van de Club Brugge-doelman. In die wedstrijd ging hij niet vrijuit bij het winnende doelpunt van Memphis Depay. "Het is nooit makkelijk voor een doelman wanneer je in de fout gaat. In de wedstrijd tegen Nederland was ik teleurgesteld over mijn poging om het derde doelpunt te verhinderen", aldus Ryan. Dat het dan nog op een WK gebeurt, waar de hele wereld naar kijkt, maakt het extra pijnlijk. "Het voelde een beetje alsof ik mijn land in de steek gelaten heb", zei de Australiër.

De doelman van het jaar in België had er een uitstekend seizoen opzitten in de Jupiler Pro League en geeft toe dat er interesse is van andere clubs. Toch is hij niet gehaast om blauw-zwart te verlaten. "Ik ben nog erg jong. Ik heb altijd gevonden dat het ideaal zou zijn om nog een tweetal seizoenen in Brugge te blijven”, aldus Mathew Ryan.