Coucke nieuwe voorzitter KVO

Marc Coucke is de nieuwe voorzitter van voetbalcub KV Oostende. Hij neemt officieel de fakkel over van Yves Lejaeghere. In samenspraak met de Raad van Bestuur is Coucke voortaan voorzitter. Dat maakte de kustploeg gisteren op zijn website bekend.

Lejaeghere zet zijn dagelijkse activiteiten bij KV Oostende stop en wordt nu erevoorzitter. Coucke, de sterke man van Omega Pharma, nam in augustus vorig jaar al de touwtjes in handen bij de Oostendenaren. Hij kocht toen 60 procent van de aandelen en gaf de kustploeg een nieuwe injectie waardoor KVO zich kon verzekeren van het behoud. Lejaeghere behield toen 30 procent van de aandelen en kreeg de taak van voorzitter-manager, mar die functie staat hij nu af. "Ik heb een dubbel gevoel", reageerde Lejaeghere. "Enerzijds ben ik na 8 à 9 jaar voorzitterschap toch wel heel blij dat ik dit kan doorgeven. Anderzijds zit mijn hart natuurlijk bij KVO. Het zal dan ook pijn doen om dit los te laten.”

De 49-jarige Coucke is als sponsor van Omega Pharma-Quick.Step ook actief in het wielerpeloton. Vorige week raakte bekend dat hij met sportvoedings- en supplementenmerk Etixx hoofd -en shirtsponsor wordt van het Franse Rijsel, de club van Rode Duivel Divock Origi.