Moeskroen haalt vijf spelers bij Rijsel

De Franse eersteklasser Rijsel blijft ook in de komende voetbaljaargang hofleverancier inzake spelers van de Belgische neo-eersteklasser Moeskroen-Péruwelz. Drie spelers worden uitgeleend, terwijl twee anderen definitief de overstap maken. Dat maakte de Waalse club donderdag bekend op de clubwebsite.

Sébastien Pennacchio, een 31-jarige controlerende middenvelder, Nicolas Pérez, een 24-jarige aanvaller, en Thibault Peyre, een 22-jarige rechtsachter, maken op huurbasis de overstap vanuit de B-kern van Rijsel. Zij trainen al sinds 19 juni mee bij de kersverse eersteklasser. Bovendien gaan die trainingen vaak door in het oefencentrum van Rijsel. Drie onbekenden zijn het alvast niet, want Pennacchio, Perez en Peyre hielpen Moeskroen-Péruwelz vorig jaar nog aan de promotie naar eerste klasse.

Ook de 24-jarige aanvallende middenvelder Anice Badri en de 22-jarige centrale middenvelder Julian Michel trekken naar Moeskroen-Péruwelz, zij het met een definitieve transfer. Beiden spelers waren vorig jaar al op huurbasis actief bij de Henegouwse club.