Man die veld opliep moet weg uit Brazilië

Mario Ferri, de Italiaan de dinsdagavond tijdens de achtste finale op het WK tussen België en de VS het veld opliep, heeft van de Braziliaanse overheid het bevel gekregen om het land binnen de drie dagen te verlaten. Zo niet wordt hij gearresteerd en gedwongen op het vliegtuig gezet.

De 27-jarige Ferri veinsde een handicap, waardoor hij in een rolstoel vanuit de tribune voor mindervaliden naar de partij kon kijken. In de Arena Fonte Nova (Salvador) liep Ferri plots het veld op, terwijl hij een T-shirt met daarop 'Red de kinderen uit de favela's' toonde.

Na zijn stunt werd hij door de stewards weggeleid richting politie. Die liet hem vrij na het betalen van een fikse boete. "Er is hem ook uitdrukkelijk gevraagd om het land binnen de drie dagen te verlaten", aldus een hooggeplaatste Braziliaanse politieambtenaar. Interpol heeft trouwens aan de Braziliaanse politie bevestigd dat Ferri al stadionverboden aan zijn broek heeft in Engeland en zijn thuisland Italië, waar hij al meerdere wedstrijden op stelten zette.