Argentinië annuleert persconferentie

Argentinië heeft gisteren op het WK een persconferentie geannuleerd nadat bekend raakte dat een Argentijnse journaliste overleden was ten gevolge van een auto-ongeluk.

De 26-jarige María Soledad Fernández kwam woensdagmorgen om het leven toen ze terugkeerde van Sao Paulo, waar de Argentijnse nationale ploeg dinsdag Zwitserland had uitgeschakeld in de achtste finales. Haar wagen belandde in een ravijn nadat ze aangereden was door een ander voertuig. Bij het auto-ongeluk raakten nog twee andere personen gewond, zo meldden lokale media.

De jonge vrouw is de dochter van Miguel "Tití" Fernandez, een in Argentinië bekende sportjournalist die vaak op televisie verschijnt en ook op de radio te horen is. Hij bevindt zich momenteel ook in Brazilië om het WK te volgen.

"Na de vreugde van dinsdag zijn de Argentijnen in rouw, want Tití Fernández is een geliefd man in de Argentijnse sport, in het Argentijnse voetbal en bij de Argentijnse selectie", verklaarde Juan Carlos Crespi, hoofd van de Argentijnse WK-delegatie.

Zaterdag om 18u spelen de Rode Duivels hun kwartfinale tegen Argentinië. Inzet is een plaats in de halve finale tegen Nederland of Costa Rica.