Titelverdediger Murray ligt eruit

Andy Murray (ATP-5) zal Wimbledon geen tweede keer op rij winnen. De 27-jarige Schot werd vandaag in de kwartfinales met 6-1, 7-6 (7/4) en 6-2 uitgeschakeld door de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-13).

Net voor Wimbledon bewees het vriendje van Maria Sharapova (WTA-5) dat hij op gras wel uit de voeten kan door midden juni het voorbereidingstoernooi van Queen's te winnen. Vandaag zette hij dat kracht bij door titelverdediger Andy Murray in drie sets uit te schakelen. Enkel in de tweede set kon de Schot wat terugdoen en een tie-break uit de brand slepen. Het publiek probeerde Murray vooruit te schreeuwen, maar hij was nooit op niveau en Dimitrov was dat wel.

Voor Dimitrov is het de eerste keer dat hij de halve finales van een Grand Slam bereikt. Hij was in een Grand Slam nog nooit verder geraakt dan de kwartfinale. In Wimbledon werd hij de voorbije drie jaar telkens in de tweede ronde gewipt. In de halve finale komt Dimitrov uit tegen winnaar van de partij tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) en de Kroaat Marin Cilic (ATP-29).