Howard: "petje af voor België"

Tim Howard heeft er gisteren vrijwel in zijn eentje voor gezorgd dat de Verenigde Staten in hun achtste finales op het WK zo lang stand hebben gehouden tegen de Rode Duivels. De 35-jarige doelman van Everton leek vrijwel onklopbaar en sleepte eigenhandig verlengingen uit de brand. Achteraf werd de goalie wel meer dan terecht uitgeroepen tot Man van de Match.

De achtste finale tussen België en de VS was er één van hoog niveau. De fysiek sterke Amerikanen en vooral doelman Tim Howard waren een gesel voor de Belgische aanvallers. Het scoren wilde maar niet lukken, maar in de verlengingen werd Howard dan toch twee maal geklopt. "We hebben vandaag met ons hart gespeeld, maar toch doet het pijn dat we uitgeschakeld zijn", vertelde de Amerikaanse doelman. "België is een topteam en creëerde veel kansen en ik moet mijn petje afdoen voor hen, maar wij waren er zo dicht bij", klonk het bij Howard, die meer dan tien cruciale reddingen verrichtte.

Ondanks de uitschakeling was Howard trots op de prestaties van zijn ploeg. "We hebben ons aan de wereld getoond en op dit WK tegen de beste spelers van Europa en de wereld gespeeld. We overleefden de groep des doods, maar vandaag botsten we op een topteam met enkele uitstekende spelers", besloot de doelman.