Kums volgende aanwinst AA Gent

AA Gent zit niet stil op de transfermarkt. Daags nadat de komst van David Pollet werd afgerond, heeft de club ook de bekendgemaakt dat Sven Kums volgend seizoen in de Arteveldestad te zien zal zijn. De middenvelder komt over van Zulte Waregem.

AA Gent beleefde vorig jaar niet zijn beste seizoen. De Buffalo’s begonnen met ambities voor playoff 1, maar slaagden er uiteindelijk niet eens in om playoff 2 te winnen. De club liep zo Europees voetbal mis, waarop het bestuur aankondigde om versterkingen te halen.  

Die belofte is het helemaal aan het waarmaken. Eerst werd de nieuwe coach, Hein Vanhaezebrouck voorgesteld. Daarna trokken de Gentenaars ook nog onder meer: Vandenbussche, Depoitre, Gershon, Belhocine en Oussalah aan.

Daar zijn sinds vandaag en gisteren dus ook de namen van Pollet en Kums aan toegevoegd. Kums heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend. Hij verlaat Zulte Waregem, waar hij één jaar aan de slag was. Daarvoor kwam hij onder andere uit voor Lierse, Heerenveen en Kortrijk.