Duitsland bibbert voorbij Algerije

Duitsland heeft zich ten koste van Algerije geplaatst voor de kwartfinales op het WK in Brazilië. In de verlengingen bleek een doelpunt van invaller André Schürrle na 92 minuten de doodsteek te zijn voor een uitgekookt Algerije. Nadien zorgden Mesut Özil en Abdelmoumene Djabou voor de 2-1 eindstand.

In de kwartfinales neemt Duitsland het op 4 juli (18u) op tegen Frankrijk, dat eerder op de dag Nigeria met 2-0 uit het toernooi kegelde. Slimani was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer, maar eerst stond Manuel Neuer in de weg en bij de tweede mogelijkheid werd zijn doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. De Algerijnen lieten eerder dit toernooi - onder meer in het groepsduel tegen de Rode Duivels - al zien dat ze vanuit een uitstekende organisatie kunnen voetballen en ook de 'Mannschaft' kwam tegen de Noord-Afrikanen niet aan spelen toe. Met de rust in zicht kregen de Duitsers dan toch eens een kans, maar doelman Rais M'Bohli had een uitstekende redding in huis op de poging van Götze.

Ook na de pauze bleven 'Les Fennecs' verbazen. Er kwam meer ruimte waardoor de Duitsers via invaller André Schürrle en aanvoerder Philipp Lahm ook kansen kregen, maar de Algerijnen bleven levensgevaarlijk op de tegenaanval. Er was een uitstekend meevoetballende Neuer nodig om Slimani en even later ook Feghouli van een doelpunt te houden. Müller en Schweinsteiger geraakten niet voorbij M'Bohli, waardoor er verlengingen gespeeld moesten worden. De eerste was nog maar net op gang gefloten toen Duitsland besloot toe te slaan. Schürrle - hetzij met een geniale ingeving of met een gelukje - werkte het leer met een hakje dan toch voorbij M'Bohli (1-0). Algerije hing in de touwen en kon geen vuist meer maken. Op het einde van de tweede verlenging zorgde Özil voor de 2-0, de tegentreffer van invaller Djabou kwam te laat (2-1).