Wilmots kent strafschopnemers

Bondscoach Marc Wilmots hoopt dat het in de achtste finale van de Rode Duivels van dinsdag tegen de Verenigde Staten niet tot strafschoppen komt, maar is er wel al op voorbereid. De laatste strafschoppenserie van de Belgen op een WK dateert al van de succesvolle Wereldbeker van 1986, toen de Duivels in de kwartfinales Spanje uitschakelden na elfmeters.

"We kunnen inderdaad nog trainen op strafschoppen, maar een training is nooit hetzelfde als een wedstrijd. Je kunt een wedstrijdgevoel immers niet nabootsen. En als je er toch op traint, geeft dat geen zekerheid dat je je elfmeter tijdens de wedstrijd scoort", meldde de Wilmots zondag na de oefensessie van de Belgen.

De bondscoach is natuurlijk een voorbereid man en weet dat er enkele jongens in de ploeg zitten die perfect een strafschop kunnen nemen. “Ik denk aan jongens als Dries Mertens, Eden Hazard en Kevin Mirallas. Hopelijk komt het niet tot strafschoppen, maar ik heb wel al lijstje van vijf spelers wel al in mijn hoofd zitten", vertelde Wilmots.