Colombia verslaat Uruguay met 2-0

In de achtste finale heeft Colombia Uruguay verslagen met 2-0. Het was twee kaar James Rodriguez die de bal in de netten trapte, een keer voor en een keer na de rust. De 22-jarige Colombiaan is met vijf goals voorlopig topschutter van het toernooi.

Uruguay moest het, na het bijtincident, zonder steraanvaller Luis Suarez stellen. Dat kwam het spel van 'La Celeste' niet ten goede. Bondscoach Oscar Tabarez had zijn team duidelijk met een verdedigende opdracht het veld in gestuurd, waardoor de hoogtepunten aanvankelijk schaars waren. Het duel moest het vooral hebben van de spankracht tot James Rodriguez na een halfuur zijn duivels ontbond. Het Colombiaanse nummer 10 controleerde een bal buiten de 16 met de borst en knalde vervolgens in een tijd binnen. De winger van AS Monaco solliciteerde meteen naar de trofee voor mooiste doelpunt van het WK.

Na de achterstand moest Uruguay zijn egelstelling verlaten maar verder dan een vrije trap van Cavani kwam het niet.  De tweede helft was amper vier minuten oud toen Rodriguez zijn tweede van de avond scoorde. Hij reageerde alert op knap terug koppen van Cuadrado en scoorde zo zijn vijfde van het WK. 

Iets voorbij het uur prikte Uruguay bijna tegen. Cristian Rodiguez, de linksbuiten van Atletico Madrid, haalde verwoestend uit, maar Colombia-goalie David Espinosa had een knappe reflex in huis. 

De blauwhemden gingen in de laatste 30 minuten op zoek naar de aansluitingstreffer. Colombia, dat nu iets meer aan verdedigen dacht, hield de veilige marge van twee goals voorsprong echter zonder al te veel moeite vast. Alleen Cavani dreigde nog met een fraai schot.

Volgende week vrijdag speelt Colombia in de kwartfinale tegen Brazilië. Brazilië versloeg eerder Chili na strafschoppen.