Brazilië wint van Chili na penalty's

De eerste achtste finale van het WK was er één met veel intensiteit. Beide ploegen schuwden de duels niet en de overtredingen waren niet min. In de 18e minuut ontplofte het stadion na een doelpunt van het gastland. Thiago Silva verlengde een corner van Neymar en aan de tweede paal stond David Luiz die de Chileen Jara tot een owngoal dwong.

Hulk helpt Chili

Chili kreeg geen na het openingsdoelpunt geen lijn in zijn spel, tot Hulk besliste een handje toe te steken. Bij een inworp legde hij de bal slecht terug, waarna het leer tot bij Sanchez terechtkwam. De Barcelona-aanvaller twijfelde niet en rondde beheerst af in de linkerbenedenhoek. In de 36e minuut had Neymar de 2-1 op het hoofd, maar de bal week nog af op Chili-verdediger Francisco Silva. Vijf minuten voor rust dwong  Dani Alves dwong De Chileense doelman Claudio Bravo met een afstandsschot tot een save.

Doelpunt afgekeurd

De tweede helft was tien minuten onderweg toen Hulk zijn eerste doelpunt van dit WK maakte, maar de Brazilianen juichten tevergeefs. Scheidsrechter Howard Webb keurde Hulks treffer terecht af wegens handspel. Brazilië stak nog enkele keren de neus aan het venster, maar echt groot doelgevaar leverde dat niet meer op.

Vermoeidheid

Verlengingen zouden beslissen welk team zou doorgaan naar de kwartfinales. Hulk probeerde het daarin vanop afstand, maar dat leverde niets op. Beide ploegen zaten door hun krachten heen. In de laatste minuut van de verlenging slaakte heel Brazilië een diepe zucht toen Pinilla met een knal tegen de lat het gastland ei zo na uitschakelde.

Thriller

De penaltyreeks was een ware thriller. De Brazilianen kwamen eerst voor nadat Luiz de eerste strafschop binnen schoot en Julio Cesar redding bracht. Maar Willian besliste ook om zijn penalty te missen, dus moest Julio Cesar alweer redding brengen. Het ging op en neer tot Neymar bij 2-2 in de strafschoppen voor de 3-2 zorgde en Jara de beslissende penalty op de paal schoot.

Door het oog van de naald

Brazilië kruipt zo door het oog van de naald. Een ramp wordt vermeden, want heel Brazilië verwacht niets minder dan de weredtitel. In de kwartfinale komt het uit tegen de winnaar van het tweede duel van vanavond, Colombia-Uruguay.