Dan toch een vrouw als hoofdcoach

Het eerste elftal van de Franse tweedeklasser Clermont Foot wordt vanaf volgend seizoen dan toch geleid door een vrouwelijke trainer. De 39-jarige Française Corinne Diacre werd vandaag aangesteld als hoofdcoach.

Clermont haalde twee maanden geleden het wereldnieuws door aan te kondigen dat de club een vrouwelijke coach in huis zou halen. Het ging toen om de 36-jarige Portugese Helena Costa. Vorige week besliste Costa echter in extremis om de deal af te blazen. "Een verrassend en plotseling besluit", noemde voorzitter Claude Michy het toen. Maar de voorzitter haalt nu toch zijn slag thuis door de aanstelling van Corinne Diacre.

Diacre, die over een officieel trainersdiploma beschikt, tekent een contract voor twee seizoenen en zal haar functie vanaf volgende week officieel beginnen vervullen. Ze is een ex-speelster, die lange tijd kapitein was van de nationale Franse ploeg. Ze verzamelde tussen 1993 en 2005 maar liefst 121 caps. Na haar spelerscarrière werd Diacre coach van de vrouwenclub ASJ Soyaux. Ook was ze assistent-bondscoach van de nationale vrouwenploeg.