Chiellini: "Straf voor Suarez is overdreven"

Giorgio Chiellini, de Italiaanse verdediger, vindt de straf voor Luis Suarez na het bijtincident overdreven. Dat heeft hij gezegd in een reactie op zijn persoonlijke website.

Chiellini werd in de schouder gebeten door Suarez in de wedstrijd Italië-Uruguay. De scheidsrechter had niks gezien, maar op basis van videobeelden startte de FIFA toch een onderzoek. Het verdict: negen wedstrijden schorsing voor nationale wedstrijden en vier maanden stadionverbod.

Een zware straf, al zijn sommige van mening dat het niet zwaar genoeg kan zijn voor recidivist Suarez. Chiellini denkt daar dus anders over: “Ik heb nog nooit getwijfeld aan disciplinaire maatregelen die de bevoegde instanties uitvaardigen, maar tegelijkertijd vind ik de straf overdreven. Ik hoop dat hij tenminste zijn ploeg mag blijven steunen, want zo’n ban werkt vervreemdend voor een speler.”

“Ik voel nu geen vreugde, wraak of woede tegen Suarez voor een incident dat op het veld gebeurde en nu afgesloten is. Er blijft enkel woede en teleurstelling over de wedstrijd zelf over”, gaat Chiellini verder.