Wiggins niet naar de tour

De Brit Bradley Wiggins is niet opgenomen in de selectie van Team Sky voor de 101e editie van de Ronde van Frankrijk. Dat meldde de Britse WorldTour-formatie vandaag op zijn website.

De Brit Chris Froome, die vorig jaar in de Tour op het hoogste schavot stond, is zoals verwacht het speerpunt van Team Sky. Naast hem gaan er nog acht andere renners mee: Richie Porte (Aus), Geraint Thomas (GBr), Mikel Nieve (Spa), Bernhard Eisel (Oos), Vasil Kiryienka (WRu), David López (Spa), Danny Pate (VSt) en Xabier Zandio (Spa).

Wiggins, de Tourwinnaar van 2012, zal op 5 juli dus niet aan de start verschijnen in Leeds. Begin juni liet hij dit al uitschijnen in een interview met de Britse openbare omroep BBC. Ook vorig jaar reed hij wegens een blessure de Ronde van Frankrijk niet.

"Wij willen de gele trui voor de derde keer in drie jaar veroveren", verklaarde teammanager Dave Brailsford.  “We hebben een gouden decennium in het wielrennen achter de rug. Bradley Wiggins heeft een belangrijke rol gespeeld bij die successen. Hoewel hij niet geselecteerd is voor de Tour, blijft hij een belangrijke pion bij Team Sky en een groot kampioen."