Herbekijk: vorige zege van duivels tegen VS

Dinsdag spelen de Rode Duivels hun achtste finale op het WK voetbal tegen de Verenigde Staten. Een haalbare kaart, zeker als je er de statistieken op nahoudt. België speelde al vijf keer tegen de VS. Vier keer wonnen de Belgen. De enige nederlaag dateert al van 1930. Toen verloren de Duivels met 3-0 hun openingswedstrijd op het WK in Uruguay.

Vlotte zege in laatste duel

Een goed jaar geleden speelden België en de VS voor het laatst tegen elkaar. De Rode Duivels gingen in mei 2013 een week op stage naar Amerika. België won de vriendschappelijke partij met 2-4. De VS speelden toen met nagenoeg dezelfde ploeg als op het WK nu. Cameron en Dempsey, die scoorden tegen de duivels, speelden ook gisteren mee in de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland. Wie er in vergelijking met vorig jaar zeker niet bij zal zijn in de achtste finale zijn de geblesseerde sterspeler Jozy Altidore en Anderlechtmiddenvelder Sacha Kljestan. Die laatste werd niet opgeroepen.

Het team van de Rode Duivels is ook nauwelijks gewijzigd tegenover het duel van vorig jaar. Toen stond Simon Mignolet onder de lat en Christian Benteke in de spits. Benteke werd man van de match met twee doelpunten. Laat ons hopen dat Thibaut Courtois de netten wel schoon kan houden tegen de Amerikanen en dat Lukaku en Origi de geblesseerde Benteke kunnen doen vergeten.

Tot slot: Sterkhouders Eden Hazard en Axel Witsel speelden niet in het oefenduel van vorig jaar. Met hen er bij lijkt een zege tegen de Amerikanen echt wel te doen.