Algerije stoot voor het eerst door

Algerije heeft zich donderdagavond in Curitiba met een 1-1 gelijkspel tegen Rusland geplaatst voor een achtste finale tegen Duitsland op het WK voetbal in Brazilië. Rusland is door de puntendeling uitgeschakeld in groep H. Voor Algerije is het de eerste keer in de geschiedenis dat het doorstoot naar de tweede ronde op een WK voetbal.

Rusland profiteert

Al na vijf minuten moest de Algerijn Sofiane Feghouli met een hoofdwonde naar de kant voor verzorging. Aleksandar Kokorin kon optimaal profiteren van de tijdelijke man-meer-situatie en kopte een voorzet tegen de netten: 0-1. Beide ploegen drongen daarna met enkele flauwe pogingen aan op een doelpunt, maar de stand bleef ongewijzigd tot de rust.

Akinfeev blundert opnieuw

Een kwartier na de pauze beging de Russische doelman Igor Akinfeev zijn tweede blunder op dit WK. Bij een vrije trap sloeg hij naast de bal, waardoor Islam Slimani makkelijk de 1-1 kon binnenkoppen. Zo waren de Algerijnen weer virtueel geplaatst voor de tweede ronde. Rusland bleef aandringen, want het moest winnen om door te gaan naar de achtste finales. In de slotfase werd het nog pompen of verzuipen voor de Algerijnen, met nog een ultieme kopkans voor Aleksej Kozlov, maar de Noord-Afrikanen hielden stand.

Geschiedenis schrijven

 

De Algerijnen nemen zo met vier punten de tweede plaats in de poule in beslag. Algerije mag zich daardoor opmaken voor een achtste finale tegen Duitsland. Het is voor de eerste keer in de historie dat het Algerijnse elftal de eerste ronde op een WK voetbal overleeft. De wedstrijd tegen de Mannschaft wordt maandag om 22u00 afgewerkt. Rusland is uitgeschakeld.