België verslaat de Koreanen met 0-1

België heeft de groepswinst veiliggesteld. Na een zenuwslopende wedstrijd werd Zuid-Korea met 0-1 verslagen. Het is de eerste keer dat België een negen op negen boekt in de groepsfase.

Marc Wilmots voerde zeven wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Rusland, het spel van de Rode Duivels ging er echter niet op vooruit.

De Belgen kregen wel de eerste kans van de wedstrijd. Maar Mertens trapte vanop de kleine rechthoek hoog over.

Op het halfuur begon Zuid-Korea te drukken. Courtois stopte een lage schuiver van Ki. Bij de eropvolgende hoekschop redde Defour op de lijn.

Even later was Defour wel de antiheld. Hij ging stevig door op zijn tegenstander. De scheidsrechter kende geen genade, rood voor Defour en de Belgen moesten met tien verder.

Na de pauze was er weinig beterschap bij de Belgen. Het spel was zo flauw dat de toeschouwers begonnen te fluiten.

De Koreanen hadden nu de bovenhand. Een voorzet belandde op de deklat en ze kampeerden op de helft van de Rode Duivels.

Wilmots gooide met Origi en Chadli vers bloed in de strijd en dat loonde. In de 77ste minuut probeerde Origi het van ver. De Koreaanse doelman kon de bal wegduwen maar recht in de voeten van Vertonghen die de 0-1 binnentrapte.

Het spel ging daarna nog op en neer, maar de Belgen konden hun voorsprong vasthouden. Ze mogen zo in de achtste finale uitkomen tegen de VS.