Batshuayi officieel naar Marseille

Michy Batshuayi verhuist definitief naar Olympique Marseille, dat heeft de Franse club op zijn website bekendgemaakt. Batshuayi nam op Twitter al afscheid van de fans van Standard.

Batshuayi is sinds 2008 actief in Luik, in 2011 werd hij er opgenomen in de A-kern. Hij had meteen de status van toptalent en vorig seizoen ontbolsterde hij helemaal.

Hij leidde Standard met zijn doelpunten bijna naar de landstitel en hij werd tweede in de topschuttersstand. Daarnaast won hij ook de Ebbenhouten schoen, voor beste speler van Afrikaanse origine.

Zijn prestaties waren zo goed dat er zelfs lang sprake was dat hij meeging met de Rode Duivels naar Brazilië. Uiteindelijk moest hij zijn plaats afstaan aan Divock Origi.

Hoeveel Marseille betaald heeft is voorlopig nog niet duidelijk.

Batshuayi heeft via Twitter al zijn vertrek aangekondigd. "Ik heb fouten gemaakt, heb hoogtes en laagtes gekend, maar jullie hebben me gevormd en ondersteund. Bedankt voor alles."

 

J'ai fait des erreurs, j'ai eu des hauts, j'ai eu des bas, mais vous m'avez formé et soutenu. Merci pour tout #rouche pic.twitter.com/XVCtH5ezZw

— Michy Batshuayi (@mbatshuayi) 26 juni 2014