Del Bosque blijft Spaans bondscoach

Vicente Del Bosque zal zijn contract bij de Spaanse nationale ploeg, dat nog loopt tot 2016, gewoon uitdoen. Ondanks de tegenvallende resultaten op het WK in Brazilië, behoudt de Spaanse voetbalbond het vertrouwen in de 63-jarige trainer, dat meldt de Spaanse sportkrant AS vandaag.

Op het WK in Brazilië eindigde regerend wereldkampioen Spanje teleurstellend derde met 3 punten in groep B, samen met Nederland, Chili en Australië. De vroege uitschakeling kan gezien worden als het aanbreken van een nieuw tijdperk voor La Roja. Enkele belangrijke basisspelers zoals Xavi, David Villa of Xabi Alonso, die Spanje de afgelopen jaren naar twee Europese en een wereldtitel leidden zet hun carrière als international stop. De Spaanse bond ziet in Del Bosque de ideale man om de overgang naar een nieuw, verjongd elftal in goede banen te leiden.

Nu enkele van de anciens niet meer in actie zullen treden is het aan de jonge Spaanse talenten om op te staan. En dat talent staat klaar. Veel jongens van de U-21 of jongens die nog niet veel in actie kwamen voor de A-ploeg zullen nu hun kans krijgen. De Gea (Manchester United), Deulofeu (Barcelona), Isco (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid) en Bartra (FC Barcelona) zijn maar enkele van de klinkende namen die in de wachtrij staan om te schitteren voor Spanje. Combineer deze jeugdigheid met de ervaring van de huidige internationals en de toekomst voor La Roja ziet er weer rooskleurig uit.