President verdedigt Suarez

De Uruguayaanse president José Mujica zag aanvaller Luis Suarez naar eigen zeggen niets verkeerd doen in de laatste groepswedstrijd tegen Italië op het WK in Brazilië. "Ik heb hem niemand zien bijten", vertelde Mujica woensdag

"Suarez is een fantastische speler. Bovendien heb ik altijd geleerd dat je de scheidsrechter moet gehoorzamen", aldus de Uruguayaanse president. Volgens Wilmar Valdez, de voorzitter van de Uruguayaanse voetbalbond, is er dan weer te weinig bewijs om Suarez een sanctie op te leggen. "Op de video die ons door de FIFA is bezorgd vinden we dat het niet echt duidelijk is", verklaarde hij eerde. De bondsvoorzitter benadrukte daarbij dat Suarez niet zal getuigen in het kader van het onderzoek.

Suarez zette dinsdag tien minuten voor tijd voor de derde keer in zijn carrière zijn tanden in een tegenstander. Deze keer was de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini het slachtoffer, maar Suarez kwam weg zonder sanctie.

De Wereldvoetbalbond (FIFA) opende na de wedstrijd een disciplinair onderzoek. De FIFA vroeg al de televisiebeelden op en zal deze beoordelen. Als de aanvaller van Liverpool schuldig wordt bevonden, wacht hem een zware schorsing van maximaal 24 wedstrijden en is zijn WK meer dan waarschijnlijk voorbij. De uitspraak wordt voor zaterdag verwacht, want dan nemen de Uruguayanen het in de achtste finales op tegen Colombia.