Zwitserland stoot door

Zwitserland heeft zich woensdag op het WK voetbal in Brazilië geplaatst voor de achtste finales. Op de derde en laatste speeldag in groep E won het elftal van de Duitse coach Ottmar Hitzfeld in Manaus met 3-0 van Honduras. Xherdan Shaqiri scoorde alle goals.

Vedette Shaqiri

Zwitserland kreeg in zijn vorige match tegen Frankrijk een 2-5 om de oren, maar die zware nederlaag was duidelijk verteerd. Al na 3 minuten kreeg vedette Xherdan Shaqiri een enorme kans om te scoren, maar hij vond de Hondurese goalie Valladares op zijn weg. Drie minuten later hing de bal wel tegen de netten. Shaqiri scoorde met een enig mooie krul van buiten de zestien. Op het halfuur was het opnieuw de 22-jarige Shaqiri die de Zwitserse voorsprong verdubbelde na een snelle counter. 

Eerste hattrick

In de tweede helft ging Honduras op zoek naar de aansluitingstreffer. Na zes minuten leek Bengtson te gaan scoren, maar Rodriguez redde de bal op de lijn. Iets voorbij het uur verdiende Honduras een strafschop, maar de Argentijnse ref Pitana wilde niet happen. Aan de overzijde vond Shaqiri wel de weg naar doel. Na een mooie actie van Drmic stond hij op de juiste plaats om de 3-0 binnen te tikken, goed voor de eerste hattrick op dit WK.

Zwitserland tweede

Frankrijk, dat 0-0 gelijkspeelde tegen Ecuador, is groepswinnaar met 7 punten. Zwitserland wordt tweede met 6 punten. Ecuador, met 4 punten en Honduras, met 0 punten zijn uitgeschakeld. Maandag speelt Frankrijk in Brasilia om een plaats in de kwartfinales tegen Nigeria. Een dag later treffen de Zwitsers in Sao Paulo Argentinië