Argentinië boekt negen op negen

Argentinië heeft ook zijn laatste groepswedstrijd winnend afgesloten, tegen Nigeria werd het 3-2. Lionel Messi was de grote man bij de Argentijnen, hij scoorde twee keer.

De wedstrijd barste meteen los, na vier minuten was er al twee keer gescoord. Eerst werd Di Maria diep gestuurd. Zijn schot botste via de paal terug het veld in tot bij Messi, die joeg de rebound staalhard in doel.

Argentinië kon maar kort van de leiding genieten, enkele seconden later slalomde Musa door de Argentijnse verdediging. Zijn schot eindigde in de verste hoek.

De partij viel toen even stil, toch werd er nog voor de rust gescoord. Enyeama kon eerst een laag schot van Di Maria nog pareren, maar op een vrije trap van Messi was hij kansloos. Het stond 2-1 bij de rust.

Ook de tweede helft begon met een snel doelpunt. Opnieuw was Musa te snel voor de Argentijnse verdediging, deze keer klopte hij Romero in de korte hoek.

Het antwoord van de ‘Albiceleste’ bleef niet lang uit. Na een hoekschop sprong Rojo met zijn knie tegen de bal, Enyeama voor een derde keer geklopt.

Deze keer zouden de Argentijnen hun voorsprong niet meer uit handen geven. Ze lieten zelfs nog na om de score verder uit te diepen, maar vooral Di Maria was ongelukkig in de afwerking.

Na 70 minuten mocht Messi gaan rusten. Het sein voor de Nigerianen om extra druk te zetten, maar uiteindelijk hield Argentinië al bij al makkelijk stand.