FIFA onderzoekt bijtincident Suarez

De FIFA heeft een disciplinair onderzoek gestart naar Luis Suarez, de aanvaller van Uruguay die dinsdag de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in de schouder zou gebeten hebben. Dat heeft de wereldvoetbalbond in de nacht van dinsdag op woensdag verklaard.

Suarez en de Uruguayaanse voetbalbond hebben tijd tot woensdag 17.00 uur Braziliaanse tijd (22.00 uur Belgische tijd) om standpunt naar voren te brengen, aldus de BBC. De voetballer van Liverpool riskeert een zware sanctie en kan zelfs geschorst worden tot het einde van het WK.

De FIFA kondigde dinsdagavond (Belgische tijd) nog aan het rapport van de scheidsrechter af te wachten alvorens actie te ondernemen. De 27-jarige Suarez zette in de wedstrijd tegen Italië zijn tanden in de schouder van de Italiaanse verdediger Chiellini. Die toonde de sporen van de beet aan de scheids, maar de spelleider besloot op zijn beurt de fase te laten passeren.

Suarez zei na de wedstrijd dat hij tegen Chiellini gebotst was. Het is al de derde keer dat de Uruguyaanse voetballer een tegenstander bijt. Uruguay schakelde dinsdag Italië uit met 0-1.