Costa Rica boekt groepswinst

Engeland en Costa Rica hebben niet kunnen scoren, de partij eindigde op 0-0. Engeland sluit het WK af zonder overwinning, Costa Rica is groepswinnaar.

Voor Engeland stond er niets meer op het spel, bondscoach Roy Hodgson gooide zijn ploeg dan maar helemaal door elkaar. De jongeren Shaw, Lallana, Jones, Smalling, Wilshere en Barkley kregen hun kans, het was echter Frank Lampard die het spel dicteerde.

De Engelsen waren ook het gevaarlijkst, vooral Daniel Sturridge stelde Navas enkele keren op de proef. De doelman gaf echter geen krimp.

Costa Rica dreigde in de persoon van Borges. Hij trapte op de lat met een prachtige vrije trap.

Na de rust gooide Hodgson zijn ‘oude rotten’ in het veld. Maar ook Rooney en Gerrard konden de ruimtes niet vinden. De Engelsen waren wel gretig, maar hun spel was slordig. Sturridge kreeg wel nog een goede mogelijkheid, hij besloot echter naast.

Costa Rica kon niet meer en beperkte zich tot verdedigen om zo de groepswinst veilig te stellen. De Engelsen trokken nog vol ten aanval, maar er ging weinig dreiging van uit. Ze verlaten zo het toernooi via een achterpoortje.